Informatie

Om een diploma aan te vragen moet de hond meerdere oefeningen uit een opleiding uit kunnen voeren. Kijk bij opleidingen om te zien wat de hond precies moet doen. Het is de bedoeling dat je een video maakt van de oefeningen die je hebt gekozen. Deze video dient geüpload te worden naar het internet (bijvoorbeeld via youtube of vimeo). Zodra de video is geüpload, kun je een diploma aanvragen. Een link naar de video kun je in het aanvraagformulier plaatsen. De video zal worden bekeken en als de oefeningen goed zijn uitgevoerd, dan zijn jullie geslaagd! Mocht de video niet worden goedgekeurd, dan mogen jullie gratis een nieuwe video insturen.

Betaling
Een diploma aanvraag kost 15,00 euro exclusief verzendkosten. De verzendkosten voor Nederland zijn 2,99 euro en voor andere landen 3,99 euro. De betaling dient overgeschreven te worden via de bank. De betaalgegevens worden na de diploma aanvraag verstuurd via de mail. Een diploma aanvraag wordt in behandeling genomen wanneer de betaling is ontvangen.

Na de aanvraag
De video van jou en jouw hond zal worden bekeken en wanneer de video is goedgekeurd dan zijn jullie geslaagd! Het Dog University diploma wordt via de post naar jullie verstuurd. Indien gewenst worden jullie namen vermeld in de lijst met geslaagden waar ook jullie video wordt getoond. Mocht de video niet zijn goedgekeurd, dan voldoen een of meerdere oefeningen niet aan de vereisten. Je krijgt hierover bericht en je kunt dan gratis een nieuwe video insturen voor een nieuwe aanvraag.

Aandachtspunten!
- Het is de bedoeling dat alle oefeningen op een positieve manier zijn aangeleerd, zo is elke training een feestje voor uw hond. Een diploma wordt niet toegekend wanneer er op de video verbale (nee of foei) of fysieke correcties te zien zijn.
- De hond moet de oefeningen echt kennen. Daarom mag je jouw hond niet lokken bijvoorbeeld met een hand voor zijn neus. Kleine lichaamssignalen zijn wel toegestaan.
- Je mag hetzelfde commando voor de oefening maximaal drie keer geven. Als de oefening bestaat uit meerdere onderdelen dan mag je natuurlijk wel meerdere, verschillende commando’s gebruiken. Je mag ook zoveel als je wilt tegen je hond praten om hem aan te moedigen of te belonen.
- Zorg ervoor dat in de video de commando’s goed te horen zijn. Zet dus geen harde muziek onder je video.
- De meeste oefeningen hoef je maar één keer te laten zien in de video maar sommige oefeningen moet je hond drie keer uitvoeren (dit staat dan duidelijk bij de oefening omschreven).
- Soms staat er bij een oefeningen een uitdaging , deze hoeft de hond niet te kennen maar is alleen bedoelt als inspiratie om verder te trainen.