Informatie

Voor een hond is er niets leukers dan bezig zijn met jou. Alle honden vinden het leuk om iets te leren. Samen trainen versterkt de band en je leert jouw hond nog beter kennen. En hoe meer je traint, hoe beter je hond gaat luisteren. Een goed luisterende hond is een hond die vaker mee mag en waar meer mee wordt gedaan oftewel een gelukkige hond! Hoewel je niet alle oefeningen op Dog University dagelijks zult gebruiken, heeft het trainen op zich al een positieve invloed. Honden die regelmatig iets leren vervelen zich niet waardoor ze minder probleemgedrag vertonen. En het mooie is, trainen met je hond kost maar een paar minuten per dag.

Voor wie
Dog University is bedoelt voor iedereen die op een leuke manier met zijn hond bezig wil zijn. De oefeningen zijn geschikt om jonge honden een goede basis te geven. Voor oudere honden zijn de oefeningen geschikt om ze kwik en vitaal te houden. Volwassen honden kunnen door de grote verscheidenheid aan oefeningen, een levenlang uitgedaagd worden. Het is mogelijk om bij Dog University diploma’s te halen, ook als je niet bij een hondenschool traint of je hond niet geschikt is om deel te nemen aan wedstrijden. Geen van de oefeningen is verplicht, je kunt ook met een jonge hond of fysiek beperkte hond aan de slag. Kies in dit geval oefeningen uit die niet belastend zijn voor je hond.

Diploma
Trainen met je hond geeft veel plezier maar de voldoening is nog groter wanneer je naar een doel toewerkt. Het behalen van een diploma is dit doel, een stok achter de deur om met jouw hond de uitdaging aan te gaan. Wanneer je het gewilde diploma eenmaal binnen hebt dan is dit een tastbaar bewijs. Een bewijs dat je een speciale band hebt met je hond, dat jullie goed samenwerken en goed communiceren. Jouw hond begrijpt ten slotte bij de oefeningen precies wat hij moet doen. Het is ook een bewijs dat jouw hond zoveel plezier heeft tijdens het trainen dat hij wil leren en je al zijn aandacht geeft. En het is een bewijs dat jouw hond belangrijk voor je is, dat je tijd voor hem vrij maakt en dat je graag samen bezig bent. Op zo’n bewijs mag je trots wezen!

Aan de slag
Om te beginnen kies je een aantal oefeningen uit die je leuk lijken en je begint met trainen. Zoek je een speciaal soort oefening dan kun je het beste in één van de zes categorieën kijken (‘van sportieve viervoeter’ tot wat ‘luistert hij goed’). Je kunt ook oefeningen opzoeken per opleiding, de makkelijkere oefeningen vindt je onder de basisschool en de moeilijkste bij de universiteit. Bij de opleidingen staat ook beschreven wat jouw hond precies moet kunnen om een diploma te halen. Heeft je hond de oefeningen van één opleiding de knie, vraag dan het diploma aan.

Oefeningen aanleren
Weet je niet hoe je een oefening aan moet leren, stel je vraag dan op de Trick Dog NL facebook groep (je dient je eerst aan te melden) of zoek een hondenschool in de buurt die je verder kan helpen.

 

Met een kwartiertje trainen per dag kun je jouw hond laten weten dat hij de liefste, leukste en slimste hond van de wereld is. Voor jouw hond ben je de belangrijkste persoon ter wereld, laat je hond weten dat hij net zo belangrijk is.