Informatie

Alle oefeningen op deze site zijn opgedeeld in opleidingen. Er zijn vijf opleidingen en per opleiding kun je een diploma halen. Om de eerste vier opleidingen (basisschool, middelbare school, hogeschool en universiteit) onder de knie te krijgen moet jouw hond een aantal oefeningen kunnen uitvoeren. Deze oefeningen mag je zelf kiezen uit de lijst. Het is wel de bedoeling dat je uit elke categorie ten minste één oefening kiest.

Oefeningen aanleren
Weet je niet hoe je een oefening aan moet leren, stel je vraag dan op de Trick Dog NL facebook groep (je dient je eerst aan te melden) of zoek een hondenschool in de buurt die je verder kan helpen.

Diploma
Om een diploma te halen moet je de oefeningen die je hond kent laten zien op een video. Hoeveel oefeningen je hond precies moet doen staat beschreven bij de opleiding. Een hond komt pas in aanmerking van een diploma van een hogere opleiding als hij de diploma’s van lagere opleidingen op zak heeft. Om een diploma te behalen van de hoogste opleiding (promovendus) moet je hond zijn kennis en talenten laten zien op vijf onderdelen. Kijk onder promovendus om er achter te komen welke onderdelen dit zijn.

Aandachtspunten!
- Het is de bedoeling dat alle oefeningen op een positieve manier zijn aangeleerd, zo is elke training een feestje voor uw hond. Een diploma wordt niet toegekend wanneer er op de video verbale of fysieke correcties te zien zijn.
- De meeste oefeningen hoef je maar één keer te laten zien in de video maar sommige oefeningen moet je hond drie keer uitvoeren (dit staat dan duidelijk bij de oefening omschreven).
- De hond moet de oefeningen echt kennen. Daarom mag je jouw hond niet lokken bijvoorbeeld met een hand voor zijn neus. Kleine lichaamssignalen zijn wel toegestaan.
- Soms staat er bij een oefeningen een uitdaging , deze hoeft de hond niet te kennen maar is alleen bedoelt als inspiratie om verder te trainen.
- Je mag hetzelfde commando voor de oefening maximaal drie keer geven. Als de oefening bestaat uit meerdere onderdelen dan mag je natuurlijk wel meerdere, verschillende commando’s gebruiken. Je mag ook zoveel als je wilt tegen je hond praten om hem aan te moedigen of te belonen. Zorg ervoor dat in de video de commando’s goed te horen zijn. Zet dus geen harde muziek onder je video.