Veelgestelde vragen
Algemeen

Hoe leer ik een oefening aan?

Wil je meer informatie over het aanleren van oefeningen, stel dan je vraag op de Trick Dog NL facebook groep (je dient je eerst aan te melden) of zoek een hondenschool in de buurt die je verder kan helpen.

Hoe vind ik een oefening?

Zoek je een specifieke oefening dan kun je het beste het zoekbalkje gebruiken. Zoek je oefeningen op moeilijkheidsgraad dan kun je bij de opleidingen kijken en zoek je oefeningen op soort dan kun je bij de categorieën kijken.

Hoe vraag ik een diploma aan?

Om een diploma aan te vragen moet de hond meerdere oefeningen uit een opleiding uit kunnen voeren. Kijk bij opleidingen om te zien wat de hond precies moet doen. Het is de bedoeling dat je een video maakt van de oefeningen die je hebt gekozen. Deze video dient geüpload te worden naar het internet (bijvoorbeeld via YouTube of Vimeo). Zodra de video is geüpload, kun je een diploma aanvragen. Een link naar de video kun je in het aanvraagformulier plaatsen.

Wat zijn de kosten?

Een diploma aanvraag kost 15.00 euro exclusief verzendkosten. De verzendkosten voor Nederland zijn 2.88 euro en voor andere landen 4.65 euro.

Hoe kan ik betalen?

De betaling dient overgeschreven te worden via de bank. De betaalgegevens worden na de diploma aanvraag verstuurd via de mail. Een diploma aanvraag wordt in behandeling genomen wanneer de betaling is ontvangen.

Waar moet mijn video aan voldoen?

In de video moeten alle oefeningen te zien zijn je hebt gekozen voor de opleiding waarvan je een diploma aan wilt vragen. Kijk bij opleidingen om te zien wat de hond precies moet doen. De meeste oefeningen hoef je maar één keer te laten zien in de video maar sommige oefeningen moet je hond drie keer uitvoeren (dit staat dan duidelijk bij de oefening omschreven). De hond moet de oefeningen echt kennen. Daarom mag je jouw hond niet lokken bijvoorbeeld met een hand voor zijn neus. Kleine lichaamssignalen zijn wel toegestaan. Soms staat er bij een oefeningen een uitdaging , deze hoeft de hond niet te doen voor de video.

Tijdens het uitvoeren van een oefening mag je hetzelfde commando maximaal drie keer geven. Als de oefening bestaat uit meerdere onderdelen dan mag je natuurlijk wel meerdere, verschillende commando’s gebruiken. Je mag ook zoveel als je wilt tegen je hond praten om hem aan te moedigen of te belonen. Zet liever geen harde muziek onder je filmpje, zo zijn de commando’s goed te horen. Een diploma wordt niet toegekend wanneer er op de video verbale (nee of foei) of fysieke correcties te zien zijn.

Kan ik een diploma halen voor een hogere opleiding als ik nog geen diploma heb voor een lagere opleiding?

Nee, dit kan niet. Je moet eerst het diploma halen van de lagere opleiding.

Kan ik meerdere diploma aanvragen tegelijkertijd doen?

Nee, met één hond kun je maar één diploma aanvraag per keer doen. Wacht totdat je diploma aanvraag is goedgekeurd voordat je een aanvraag doet voor een hogere opleiding. Je kunt natuurlijk wel meerdere diploma aanvragen doen voor verschillende honden. 

Wat gebeurt er na mijn diploma aanvraag?

De video van jou en jouw hond zal worden bekeken en wanneer de video is goedgekeurd dan zijn jullie geslaagd! Het Dog University diploma wordt via de post naar jullie verstuurd. Indien gewenst worden jullie namen vermeld in de lijst met geslaagden waar ook jullie filmpje wordt getoond.

Wat gebeurt er als mijn diploma aanvraag niet wordt goedgekeurd?

Wanneer de video niet wordt goedgekeurd, dan voldoen één of meerdere oefeningen niet aan de vereisten. Je krijgt hierover bericht en daarna kun je gratis een nieuwe video insturen voor een nieuwe aanvraag.