silver star silver star silver star Zijn neus achterna
Zoek drugs

De hond zoekt naar drugs in twee dozen. Hiervoor zet de baas twee dozen op de grond en verstopt in één van de dozen drugs terwijl de hond dit niet ziet. De hond snuffelt aan de dozen en geeft duidelijk aan waar de drugs zich bevindt. Dit kan bijvoorbeeld door bij de juiste doos te gaan liggen/ zitten, een poot erop te leggen, eraan te krabben, te gaan blaffen of naar de doos te gaan staren. De hond hoeft natuurlijk niet daadwerkelijk naar drugs te zoeken, gebruik in plaats van drugs een andere geur zoals thee.

Tip! Je kunt de hond laten zoeken naar een theekzakje, koffiepad of een andere geur die je verbergt in een dichtgevouwen koffiefilter of een vaseline blikje met een klein gaatje erin. Ook kun je de hond laten zoeken naar kattenkruid. Dit is waarschijnlijk een geur die de hond niet per toeval ergens anders in huis tegenkomt.
Tip! Je kunt in plaats van dozen ook koffers of tassen gebruiken of een combinatie hiervan. Om het voor de hond makkelijker te maken kun je dozen nemen met een klein gaatje en de rits van de koffer een klein stukje open laten staan.
Let Op! Doe deze oefening drie keer waarbij de drugs telkens op een andere plek ligt. Je kunt voor elke poging andere dozen gebruiken om het voor de hond makkelijker te maken.